Monday, November 16, 2009

akhirnya....

alkisah kelmarin, balik keje maren aku n the geng tgu la uncle tukang paip balik keje... rumah uncle tukang paip tu dkt je ngan rumah aku... sambil tgk tv aku n the geng ita2 la kot2 uncle tukang paip tu balik... lame gok duk ita2 ey... dalam 30 mnt gok r... sbb lambat ngak tgu uncle tukang paip balik keje kami wk keputusan nk g moh kak win... saida pn tpn kak win... kak win kate ok.(mulia sguh hati kak win ) ..ngah2 aku siap nk salin baju nim dgr la van uncle... kak dah ape lagi tubik lalu kat beranda... nim antara dialog kak dah nge uncle tukang paip..

kak dah : uncle, bile mau repair paip moh kiteorg???

uncle: ooo.. tgu kjp yer... saya mau tido...(sempat ag die bergurau)
kami sume tergelak besar

kak dah : ala uncle.... (dengan nada yang sedey)

uncle : hahahahaa( gelak besar sambil berjalan ke enjin paip moh kiteorg)

kemudian aku kuar rumah tuk tgk uncle tukang paip naiki enjin... amek mase 15 menit gok kot nk ke siap pasang... akhirnya penantian kami berbaloi... kesabaran itu penting... kami sangat gumbira sbb dah ad airMyEm0.Com... smpi jiran kami berkata " pah nim korang dah boleh mandi la" kurang asam punya jiran.. ape die igt kiteorg x mdi ker sebelum nim??... arghhhhhh......MyEm0.Com.. tapi kami bersyukur sangat... alhamdulilah..

kami pn g la tgk air tuh.... lege la nim... tapi ork.. jeng... jeng... jeng....MyEm0.Com.. air bertukar warna la plak.... dugaan.... caler macam air tea....hahahaaa..... tapi xla kesah sgt sbb ape yang penting air sudah ada.... kami bukak je paip air tuh... nk tgu air caler tea tu kurang kaler nyer bru kami mdi...
bangun je subuh tkdi tgk air kembali normal... syukur alhamdulilah...MyEm0.Com


p/s: moral of the story ----->>kite harus sabar dan tabah menghadapi dugaan yang Allah berikan... setiap masalah ada penyelesaiannya....



13 comments:

shidah said...

yessszzzaaa..
kenangan terindah ms kita bersama..
hud hud hud...sedey wes rs..

aisu said...

erm mmg sedey pn.... kenangan terindah kite la tuh... ssg sng bersama. kn...kn...kn...

myLovepatzi said...

erm..bgs2..dah update pun..tp syukur la sume dah ok kan..

aisu said...

erm syukur sangat2...

Kamezaim said...

oklah tu, mandi je lah air yg bertukar warna tu.. haha awet muda tuuu.. kuikuikui

http://www.kamezaim.com

aisu said...

amboi... kalu awk pn xkn mdi nyer air g2. uhuuhu

Mea Ladies Collection said...

hi..seronok bca blog u..
harap2 slalu dpt update blog spaya mea dpt ari2 bca blog u..
jgn lupa add business mea d http:/www.mealadiescollection.blogspot.com..
c u!

Tengku Norazuwin said...

setip kejadian mesti ader hikmah..hikmah nye dia suh korg hargai air..jgn membazir..hahhahahah

Tengku Norazuwin said...

ader hikmah disebalik apa yg terjadi la tu...jgn membazir tau pah ni...

aisu said...

hahhaha.... kalu x membazir pn jd g2 gok... skrg nim xdos la... enjin sudah di tukar... hehehehe

aisu said...

holah.....

~AmyLiana8886~ said...

baru nk ajok mandi kolam rumah saya..haha..

aisu said...

boley jer... bile tuh??

 

blogger templates | Make Money Online